Video teatar u galeriji Praktika



U petak, 20. svibnja u galeriji Praktika održan je video - teatar perfromans Andrea Giuliana Samo prozor . Performans je rezultat rezidencijalnog boravka umjetnika u Splitu kroz koji je nastao video rad, sastavni dio performansa, u suradnji s lokalnim umjetnicima i aktivistima.







Kroz rezidencijalni program u organizaciji kolektiva queerANarchive, talijanski queer umjetnik i borac za ljudska prava Andrea Giuliano održao je radionicu s lokalnim umjetnicima i aktivistima. Obrađujući fragmente monodrame Samuela Becketta Zibanka, koristeći neiskorištene prostore Doma mladih, sudionici su zajedno stvorili video rad koji propituje normativnosti. Nastali video rad potom je iskorišten u performansu umjetnika u Galeriji Praktika.






Program radionica i video - teatar performansa realiziran je u partnerstvu s Kino klubom Split i Koalicijom udruga mladih. Program je dio Platformata, festivala nezavisne kulture i kulture mladih koji se odvija od 12. do 21. svibnja u Domu mladih.
Rad kolektiva queerANarchive financijski podržava Zaklada Kultura nova, a programi su financirani sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Splita.

Fotografije - Tihana Mandušić za Platfromu Doma mladih

Primjedbe

Popularni postovi