Traganja u Staroj gradskoj vijećnici

Drugu godinu za redom, povodom Splitskog pridea, queerANarchive organizira izložbu LGBTIQ tematike u Staroj gradskoj vijećnici. Ove godine na izložbi će biti postavljene fotografije Brama Bellonija i Cigdem Yuksel koje donose portrete osoba koje svoje LGBTIQ identitete formiraju unutar tradicionalnih zajednica, često opterečenih religijom. 
Izložba se otvara u  četvrtak, 2. lipnja u 19:30 sati u Staroj gradskoj vijećnici pod nazivom Traganja. 


Izložba je rezultat partnerskog projekta Splitski forum koji organizira queerANarchive, Teserakt i Cenzura plus. Splitski forum dio je projekta "Unaprjeđenje ljudskih prava u lokalnim zajednicama", financijski podržan u okviru Programa "Demokratizacija i ljudska prava", Financijskim mehanizmom Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškim financijskim mehanizmom, koji u Hrvatskoj provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, projekt je Cenzure plus, Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda iz Splita, koji provodi u partnerstvu s Udrugom Srma, Udrugom Sunce i Udrugom Solinjani.


Rad kolektiva queerANarchive podržava Zaklada Kultura nova, a programe financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Split.

Primjedbe

Popularni postovi