Poziv na radionicu s talijanskim umjetnikom i aktivistom

queerANarchive poziva aktiviste i aktivistice, umjetnike i umjetnice, performere i performerice, filmaše i filmašice te sve entuzijaste i entuzijastice da nam se pridruže u nastanku novog umjentičko - aktivističkog rada. Na rezidencijalni boravak u Split dolazi nam talijanski umjetnik Andrea Giuliani s kojim ćete, kroz zajednički rad, vaše iskustvo ugraditi u finalni performans, zakazan za 20. svibnja. Bilo da samo želite podijeliti svoje iskustvo, bilo da imate glumačke, performerske, snimateljske i druge aspiracije, na radionicu su svi dobrodošli. Prva radionica održat će se u nedjelju 15. svibnja u 16 sati u galeriji Praktika, a nakon toga radit će se u dogovoru s umjetnikom. Predbilježiti na radionicu se možete na mailu queeranarchive@gmail.com gdje možete dobiti i više informacija o radionicama. 

Samo prozor, foto - Andrea Giuliano

Polazeći od postavke da društveni pritisak, samoća i prezir prema samom sebi mogu biti uistinu destruktivni, cilj ove radionice je propitati normativnost i razotkriti daleko dosežnu štetu koju ona može nanijeti osobnim identitetima pojedinaca. Obrađujući fragmente monodrame Samuela Becketta Rockaby, uz vodstvo talijanskog umjetnika i aktivista Andree Giuliana osjećaji i iskustvo sudionika ugradit će se u finalni rezultat radionice - video – teatar performans naziva Samo prozor.

Andrea Giuliano, foto - Attila Boltész


Kao umjetnik Andrea smatra da je queer umjetnost način da se začara, zabavi i informira. On dovodi u pitanje rodne uloge, društvena očekivanja i autoritete. Andrea organizira alternativne queer partije i ponekad se na njima pojavljuje kao Sissy Strapon, "dekonstruirana" i očajna zabavljačica koja se pokušava nositi s vlastitim padom.
Kao aktivist koji se bori za ljudska prava Andrea je žrtva homofobnih, religijskih i političkih zločina iz mržnje koji uključuju uhođenja, prijetnje smrču, fizičke napade i raspisanu nagradu za njegovu glavu, koja su se događala dok je živio u Mađarskoj. Također je suosnivač kamper vozila Puffi To The Rescue koje raznosi vodu, hranu, wifi, informacije i ljubav izbjeglicama u južnoj Europi.

Program:
radionice:
15. - 20. svibnja 2016.
video – teatar performans:
20. svibnja 2016. u 20 sati

Informacije i prijave na radionicu:
queeranarchive@gmail.com

Program se realizira u sklopu Platformata, festivala nezavisne kulture i kulture mladih koji provodi Platforma Doma mladih.
Partneri: Kino klub Split, Koalicija udruga mladih
Donatori: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Split
Zahvale: PDM, MKC

Primjedbe

Popularni postovi