qRUŽOK - Poziv na suradnju za novi fanzin

Kolektiv queerANarchive radi na novom fanzinu. Ove godine u okviru qRUŽOK-a čitali smo i još čitamo, ŠTO NE ZNAČI DA I VI MORATE - tekstove iz knjige Insult and the Making of the Gay Self, francuskog autora Didiera Eribona. Tekstovi analiziraju i razotkrivaju probleme odrastanja i formiranja gej osoba u društvu koje ih definira kroz uvredu. Priče su relevantne za sve manjinske identitete, pa tako i cijeli LGBTIQ spektar.

routine routine - 150 digital works by peter de potter

Potaknuti pročitanim, počeli smo prikupljati materijale za NOVI FANZIN. U nastavku donosimo cijeli NIZ TEMA koje smo prepoznali kao zanimljive te vas pozivamo da nam se priključite u stvaranju fanzina. Pozivamo vas da POŠALJETE SVOJE TEKSTOVE, CRTEŽE I FOTOGRAFIJE, podijelite svoja iskustva ne neku od ponuđenih tema:

biološka obitelj - odabrana obitelj; sredina koja nas ne prihvaća - odlazak na drugo bolje mjesto; heteroseksualna privilegija; prijateljstvo kao način života; solidarnost; gej melankolija; internalizirana homofobija & samomržnja; feminiziranost; nadomještanje prekinutih veza s biološkom obitelji; društvena slika LGBTIQ zajednice; psihološki geto (život u ormaru) - reinvencija (coming out i preodgoj sebe); cjeloživotno outanje; neostvarivi identiteti; asimilacija ili subverzija.

Opširnije o ovim temama možete pročitati na blogu i društvenim mrežama kolektiva, ali na njih možete ODGOVORITI I VAŠOM PRVOM ASOCIJACIJOM. Vaše uratke možete poslati na email adresu kolektiva queeranarchive@gmail.com. Uratke objavljujemo anonimno, a autore/ice po želji navodimo u impresumu.

Dodatna literatura koja vas može inspirirat na ovu temu su KRATKI I ČITKI ROMANI Povratak u Reims Didiera Eribona i Raskrstimo s Eddyjem Édouarda Louisa gdje se autori gore navedenim temama bave iz osobne perspektive.

qRUŽOK je dio programske linije qRADIONICE koju kolektiv queerANarchive provodi uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH. Rad kolektiva queerANarchive financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Primjedbe

Popularni postovi