qRADIONICE/MP - Radionica scenarija



Vikend 30. listopada - 1. studenog queerANarchive organizira radionicu scenarija u LGBT centru Split. Radionicu vodi iskusna scenaristica Sanja Kovačević, te će se s njom sudionici/e upoznati s temeljnim pojmovima i procesima osmišljavanja i pisanja scenarija za serije.

Broj sudionika je ograničen te je stoga potrebno prijaviti se i priložiti kratki sinopsis (max. 1 kartica teksta) s idejom na kojoj bi radili. Iskustvo nije bitno, cijenimo dobru ideju. Prijave se primaju zaključno s 28. listopada, a odabrani sudionici/e biti će obaviješteni dan nakon.



Obrazac za prijave - https://forms.gle/q6LZc7DMaBExiNq68




PROGRAM


Petak

―18:00 - 20:00

Upoznavanje polaznika s ciljevima radionice, radovima drugih polaznika i prezentiranje plana rada radionice.


Subota

―09:30 - 13:00

Upoznavanje s temeljnim pojmovima i procesima osmišljavanja scenarija, s primjerima iz kvalitetnih filmova i TV serija - o premisi i temi filma, priči i likovima - implementirajući iste na radove polaznika.

―15:00 - 18:00

Upoznavanje raznih scenarističkih struktura i njihove uloge u naraciji.


Nedjelja

―09:30 - 13:00

Ispravno pisanje treatmenta, scenoslijeda, te problemi u pisanju dijaloga.

―15.00

Individualne konzultacije po željama i potrebama polaznika.


Lokacija:

LGBT centar Split

Ulica Kralja Tomislava 8/1

Split


Sanja Kovačević diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao glavna scenaristica radila je na dramskoj seriji Dobre na­mjere, kao scenarist na humorističkim serijama, te kao asisten­tica izvršnog producenta na nekoliko serija i head editor na jed­noj sapunici. Napisala je desetak otkupljenih scenarija i koncepata za dramske TV serijale i igrane filmove. Scenarij za dugometražni film The House je nagrađen nagradom Balkan Film Funda na 51. Thessaloniki Film Festivalu u Solunu i dobio nagradu Mediterranean Film Instituta u Grčkoj. Po scenariju za kratkometražni film Kanal snimljen je film kao dio omnibusa Zagrebačke priče I i uvršten u uži izbor Badalona International Short Film Festivala u Barceloni, 2010. Predavala je Produkcijski menadžment na Studijima za film, TV i nove medije Visoke politehničke škole u Zagrebu. Voditeljica je scenarističkih radionica za igrani film i TV serije (Akademija dramske umjetnosti, Vukovar film festival, CeKaPe). Radila je kao evaluator TV serijskih projekata u HAVC-u, i filmskih projekata u EACEA-Media. U izdanju Jesenski&Turk i CeKaPea 2017. je objavila knjigu “Kvalitetne TV serije - Milenijsko doba ekrana”. Povremeno objavljuje u Hrvatskom filmskom ljetopisu i radi kao script-doktor. Suosnivačica je Saveza pisaca izvedbenih djela Hrvatske (SPID).


Radionice MP su prizašle iz amaterske produkcije web serije Maništra pomidore, te su dio programske linije qRADIONICE kroz koji kolektiv queerANarchive razvija mladu i kreativnu queer scenu u gradu Splitu. Program je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Primjedbe

Popularni postovi