Young Queer Europe

Stichting Art 1. iz Nizozemske, Ženska alijansa Skopje iz Makedonije, Angelica Entertainments iz Velike Britanije, Athens Pride iz Grčke, MiGay iz Austrije i Društvo Parada ponosa iz Slovenije zajdeno s queerANarchiveovom partneri su na projektu Young Queer Europe koji je započeo s lipnjom ove godine. Projekt je financiran kroz program KA 2 Erasmus + (Cooperation for Innovation and Exchanges of Good Practices - Strategic Partnership for Youth) te ima više ciljeva. Pružiti alate kojima bi radnici s mladima mogli otvoriti kvalitetnu raspravu o LGBT pitanjima, otvoriti pitanja socijalne inkluzije, rodnih jednakosti i sigurnosti mladih LGBT osoba, ukazati na mogućnosti filma i izvedbenih umjetnosti u podizanju svijesti o LGBT temama i pitanjima ljudskih prava općenito, podići vidljivost i prihvaćenost LGBT osoba u Europi, osnaživanje mladih LGBT osoba posebno u zemljama gdje one nisu dobro prihvaćene, te proizvesti web site i alate za europsku edukativnu kampanju za podizanje svijesti o LGBT pitanjima samo su neki od ciljeva kojima se teži ovaj projekt.
Mladi i radnici sa mladima kroz projekt upoznati će se sa izražajnim i edukativnim mogućnostima videa, te imat priliku ovim medijem izmijeniti vlastito iskustvo sa ostalim sudionicima projekta. Na taj način uspostaviti će se dijalog između seksualnih i kulturnih razlika unutar Europe. Po završetku projekta biti će podignut web na kojem će se moći pogledati snimljeni radovi u svrhu ekukacije, ali i skinuti upute kako samostalno napraviti svoj rad, staviti ga na web i time nastaviti projekt i po njegovu završetku.
Na prvom radnom sastanku održanom u Beču 19. - 21. svibnja među partnerima na projektu usvojen je naziv Visionaire Youth pod kojim će se odrađivati projekt. Projekt uključuje i razmjenu mladih  te queerANarchive ima zadatak okupiti zainteresirane mlade LGBTIQ osobe s područja grada, ali i moguće i šire, koji će sudjelovati na projektu. Mlade osobe trebaju pokazati interes za korištenje medija videa te biti spremne podijeliti svoje vlastito iskustvo sa mladima iz drugih zemalja. Prvi susret mladih uključenih u projekt predviđen je za prosinac 2015. godine u Amsterdamu.

Primjedbe

Popularni postovi