qFEST 2020: Flora i Fauna

qFEST nas ove godine vodi u šumu gdje ovom prilikom tražimo oslobađanje seksualnosti i tijela. Skupljat ćemo herbarij, ići na plažu, otisnuti cekere s motivima bilja, upoznat se s vegetacijom berlinskih štajgi, a za kraj Park šumi Marjan opustit ćemo se uz zvukove queerwellnessa i filmsku mistiku iz švedskih šuma.





PROGRAM:

ponedjeljak 3.8. - cruising ekspedicija (16:00 Duilovo)

queerANarchive i Kiernan Cobbarubia vode vas na cruising ekspediciju na kultnu gej plažu Duilovo. Uz cruisanje i kupanje zabavit ćemo se i istraživanjem flore lokacije. Skupit ćemo bilje od kojeg ćemo napravit herbariji, iskoristit ga za radionicu sitotiska i izložbu koje se odvijaju narednih dana.
Nalazimo se u 16 sati platou plažnog objekta hotela Zagreb i krećemo u ekspediciju. Možete nam se pridružiti i kasnije na plaži.


srijeda 5.8. - radionica sitotiska (19:00 Tiskara, Ulica, Dom mladih)

Upoznavanje s tehnikom sitotiska kroz otiskivanje motiva iz herbarija “Cruising flora” na cekere.


četvrtak 6.8. - otvaranje izložbe Kiernan Cobbarubia: CRUISING FLORA (20:00 Galerija kluba Kocka, Dom mladih) 

Polazeći iz osobnog interesa za cruisingom, kako onog za usputnim seksom tako i za boravkom u prirodi, Kiernan Cobbarubia stvara rad baziran na herbarijumu biljaka koje je sakupio po parkovima i šumama gdje se cruising prakticira.

petak 7.8. - ZVJERINJAK U ŠUMI (17:00 Park šuma Marjan)

GABI NUNEZ DJ - novi hustler s Brača u svom prvom nastupu u Splitsko-dalmatinskoj županiji spojit će svoje čileansko rave tinejdžerstvo i europsko party iskustvo. Rasplesat će vas uz reggaeton, axe, techno, hardtrance, 00’rave, chile teen, euroqueer, queerwellness, (domaće)…

queerANarchive distro donosi najnovije cekere sa uzorcima bilja sa štajga.

Who will fuck daddy, Lasse Langstrom (21:00) - film Who Will Fuck Daddy miks je hipnotičkih, mističnih i misterioznih slika mjeseca koji masturbira, para u seksualnom odnosu unutar šatora napunjenog balonima i električnim lampama, vibratora skrivenih u glavici salate, dokumentarnih scena o roditeljstvu, rodu, cruisingu u švedskim šumama itd. U političkom smislu kroz film se provlači tema smrti heteronormativnosti i homonacionalizma te prihvaćanja raznolikosti tjelesnih pojavnosti.



Aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Program je sufinanciran sredstvima: Europske unije kroz Europski socijalni fond, Europskih snaga solidarnosti, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova.

Primjedbe

Popularni postovi