MP - Radionica fotografije s Lukom Pešunom

Kolektiv queerANarchive poziva na radionicu fotografije s Lukom Pešunom. Radionica se održava od 21. do 23. srpnja 2020. u LGBT centru Split. Fotografijom ćemo istraživati ono naizgled beznačajno, svakodnevno i banalno, te iz toga kreirati neki osobni narativ ili atmosferu. Radionica se održava u sklopu ciklusa radionica MP koje su vezane uz produkciju web serije Maništra pomidore. Tako je predviđen i rad na terenu kroz koji ćemo materijale za seriju oplementiti detaljima koji doprinoste atmosferi i razumijevanju konteksta radnje. 

foto - Luka Pešun: Radite to u svoja četiri zida

Uvodno okupljanje otvorenog je karaktera, tu će Luka predstaviti svoj fotografski rad koji je vezan uz LGBTIQ tematiku. Zainteresirani/e upoznat će se s ciklusima fotografija Domestic, Kako misliš niste znali? i “Radite to u svoja četiri zida”.

Zbog ograničenog broja sudionika prijave su obavezne. Link za prijave. Sudionici/e su pozvani donjeti desetak svojih fotografija koje prikazuju svakodnevno i banalno.


Program:

21. srpnja 2020. ⸺ 19 sati

Predstavljanje radova Luke Pešuna i razgovor s autorom, upoznavanje sudionika/ca i razgovor o njihovim fotografijama na temu svakodnevnog i banalnog, dogovor oko termina za iduća dva dana.


22. srpnja 2020. ⸺ termin po dogovoru

Rad na terenu.


23. srpnja 2020. ⸺ termin po dogovoru

Komentiranje materijala nastalog prethodnog dana, ispitivanje mogućnosti korištenja istog za potrebe web serije Maništra pomidore.


O voditelju radionice:

Luka Pešun rođen 25.10.1990. godine. Nakon studija modnog dizajna na TTF-u upisuje smjer Fotografije na Akademiji dramske umjetnosti, 2015. godine, završava 2019. Dobitnik Rektorove nagrade za veliki znanstveni i umjetnički grupni rad na predstavi Agrippina, 2016.

Sudjelovao na grupnoj izložbi studenata Akademije dramske umjetnosti, Nova Imena 2016. i 2017. godine,2016. izlagao seriju naziva Dlaka na izložbi ISPIT u Galeriji SC. Diplomski rad naziva „Radite to u svoja četiri zida“ izlaže 2019. Fotografija iz diplomske serije izložena je na billboardu 2020. godine u sklopu programa Ploha/Površina 6.


MP - radionica fotografije dio je programske linije qRADIONICE koju kolektiv provodi uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Primjedbe

Popularni postovi