qRADIONICE - Pederuša

U tiskari u podrumu Doma mladih, od 11. do 15. lipnja održat će se radionica sitotiska naziva Pederuša.


 


Pederuša je imenica ženskog roda s kojom je pederulu ušao u svakodnevni govor. Na radionici sitotiska istražit će se slični primjeri širenja pederluka, nacrtati prikladni crteži i slogani te isti otisnuti na prišivače. Kroz praktičan rad sudionici radionice upoznat će se s cijelim procesom sitotiska te imati priliku realizirati i druge motive po vlastitom nahođenju.
Prijave na mail: queeranarchive@gmail.com


qFEST - Festival drugog i drugačijeg partnerski je program kolektiva queerANarchive i udruge Cenzura Plus koji se organizira drugu godinu za redom u susret Splitskom prideu. Nastavljajući se na sadržajno šarolik program, mnoštva organizatora i izvođača drugo izdanje festivala donosi predstave, koncerte, izložbe, filmske projekcije, radionice, partije i druge kulturno-društvene programe koje objedinjuje to što se bave problemom drugog i drugačijeg u društvu danas. Umjetnički izričaji nastali na intersekciji ljudskih i inih prava žena, lezbijki, gejeva, trans, interseks i rodno neodređenih osoba, izbjeglica, migranata pa i tovara, koje je suvremeno društvo stavilo na margine imaju za cilj senzibilizirati širu javnosti na pitanja drugog i drugačijeg, te time kreirati afirmativnu atmosferu u susret ovogodišnjem prideu.
Program festivala se organizira se uz sufinanciranje iz Programa Europa za građane, Europske unije, u okviru projekta Održivost humanističkih vrijednosti i demokratskih principa je održivost Europske unije, nositeljice Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda “CENZURA PLUS” i partnerskih organizacija Europska mreža nacionalnih organizacija civilnog društva, Brisel; Centar za informiranje, sudjelovanje i razvoj nevladinih organizacija, Ljubljana ; Balkanska mreža za razvoj civilnog društva, Skopje; Građanske inicijative - Udruga građana za demokraciju i građansko društvo, Beograd; Centar za razvoj nevladinih organizacija, Podgorica; Makedonski centar za međunarodnu suradnju, Skopje; Kolektiv za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture - queerANarchive, Split; Udruga Teserakt za interdisciplinarna istraživanja, Split, uz podršku brojnih suradničkih organizacija civilnog društva, neformalnih inicijativa, aktivista te građanki i građana.

Programske aktivnosti festivala realizirane su uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita. Rad kolektiva queerANarchive financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Primjedbe

Popularni postovi