3. travnja 2018.

qRADIONICE: Radionica tarot karata - priča o jednoj zajedniciU tri termina, 9.- 10. travnja, te još jednom po dogovoru, u Galeriji Kluba Kocka održava se radionica izrade tarot karata za lokalnu queer zajednicu i sve one koji se osjećaju drugačije.
Više od tri stoljeća duga je povijest tarot karata koje u svojim simbolima skrivaju tajne nastanka svijeta i vječnog života. Beskonačne mogućnosti interpretacije tih simbola stoljećima su pomagale ljudima da razumiju sebe i svijet koji ih okružuje. Tradicionalno povezivanje tarot karata s intuicijom, dijeljenjem znanja unutar zajednice, stvaranjem sigurnog prostora, mikro politikama, interkulturalnošću i nadilaženjem socijalnih klasa približilo je karte queer-feminističkoj umjetničkoj zajednici. qRADIONICE kolektiva queerANarchive priključuju se toj liniji te pozivaju sve zainteresirane na radionicu tarot karata. Izradom tarot karte po vlastitoj želji i mjeri sudionici radionice pridružit će se kolektivnom promišljanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Tako nastale karte pričaju priču o jednoj specifičnoj lokalnoj zajednici, te sudionicima i svima koji se susretnu s nastalim kartama pružaju mogućnost boljeg razumijevanja samog sebe.

Za izradu karata koristit će se kombinacije umjetničkih tehnika linoreza i crteža, a tematski se nadovezuje na temu Manifesta queera kroz koji kolektiv definira značenje queera u lokalnom kontekstu.
Prijave obavezne na linku.
Program radionica:
UVOD i OKVIR

ponedjeljak, 9. travnja 20 sati, Galerija, Klub Kocka, Dom mladih

Na prvoj radionici razgovarat će se o kontekstu tarot karata u queer zajednici, kartama koje sudionici žele izraditi te će se u tehnici linoreza pripremiti okvir same karte
CRTANJE KARTE

utorak, 10. travnja, 20 sati, Galerija, Klub Kocka, Dom mladih

Na drugoj radionici sudionici će u otisnutom okviru, karti, nacrtati njen sadržaj i odrediti simboličko značenje karte
ZAOSTATCI

termin će se naknadno dogovoriti po potrebi, Galerija, Klub Kocka, Dom mladih

Treća radionica namijenjena je završavanju karata i međusobnoj razmjeni znanja koje karte u sebi nose.
Radionicu provodi kolektiv queerANarchive u sklopu programa qRADIONICE koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Rad kolektiva financijski podržava Zaklada Kultura nova.Stajališta izražena na programu qRADIONICE stajališta su organizatora programa te ne odražavaju nužno i stajališta donatora.

Nema komentara:

Objavi komentar