qRADIONICE - Radionica strip fanzina s Enom Jurov

 U organizaciji kolektiva queerANarchive, u Splitu, od 17. do 19. rujna odvija se queer-feministička radionica strip fanzina pod vodstvom Ene Jurov. Na radionici će se crtati kratki stripove, 1-2 stranice, koji odgovaraju na zajednički odabranu temu. U prvom dijelu radionice sudionici će samostalno raditi na svojim scenarijima, koje ćemo zajednički komentirati, te će ih sudionici samostalno ili u grupama dovršiti. Moguć je i timski rad gdje netko piše tekst, netko crta... Na kraju radionice kolektivno se izrađuje naslovnu stranicu, prelamaju stripovi u zajednički fanzin A5 formata, koji se na kraju kopira u primjerke za distribuciju.



 

Program:

četvrtak, 17. rujna 17 - 20 h - LGBT centar Split, Ulica Kralja Tomislava 8/1

Uvod i odabir tema

 

petak,18. rujna 17 - 20 h - LGBT centar Split, Ulica Kralja Tomislava 8/1

Crtanje stripa

 

subota, 19. rujna 17 - 20 - Tiskara, Dom mladih, Ulica Slobode 28 (u garaži)

Izrada zajedničkog fanzina

 

 

Ena Jurov (1988., Zadar) se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. 

Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.


 

Radionica se sufinancira sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Europskih snaga solidarnosti. Rad kolektiva i LGBT centra Split financira Zaklada Kultura nova.


Primjedbe

Popularni postovi