Izvedbeni teren za afektivne klonove: Iz tužnog u ono koje se kreće

U petak, 25. siječnja s početkom u 20 sati, u Beton kinu, Dom mladih, Ulica slobode 28, Split održat će se Izvedbeni teren za afektivne klonove: Iz tužnog u ono koje se kreće. Izvedbeno istraživanje novomedijskog umjetnika Marka Gutića Mižimakova u suradnji s Nikom Pećarinom te afektivnim klonovima MarQ2 i MitchG8 realizira se u sklopu programa qIZLOŽBE kolektiva queerANarchive.



Serija izvedbenih istraživanja novomedijskog umjetnika Marka Gutića Mižimakova nastavlja se u suradnji s umjetnikom Nikom Pećarinom te njihovim replikama, afektivnim klonovima MarQ2 i MitchG8, ovom prilikom pod nazivom Izvedbeni teren za afektivne klonove: Iz tužnog u ono koje se kreće. Animacije rađene iz iskustva pokreta, putem LCD ekrana i projekcija, pred publikom, materijaliziraju se u tijela koja su izvedbom stavljena u odnos s drugim tijelima i objektima u samom prostoru. Naslanjajući se na ideju slika kao subjektiviziranih objekata, teoretičara medija i vizualne kulture WJT Mitchell-a, autor igrom stvara pokretne, prostorne i zvučne slike, pitajući se Što slike žele?

Marko Gutić Mižimakov (r. 1992.) radi, istražuje i eksperimentira u mediju videa, 3d animacije, performansa i instalacije. Razlikuje između digitalnog i virtualnog. Interesira se za pitanja i probleme o tijelu i iz tijela te često surađuje sa izvedbenim umjetnicama. Živi i radi u Zagrebu gdje je na Akademiji likovnih umjetnosti magistrirao Nove medije.

Nika Pećarina (r. 1992.) živi, radi i uči u Zagrebu. Bavi se filmskim, vizualnim i izvedbenim umjetnostima. Neki od projekata, tribina i izložbi u kojima je sudjelovao su: Prototypes (Berlin), Pirateboys (Berlin), Zvjerka (Zagreb), Green Wedding (Zg), Festival ženskih umjetnosti Pitchwise (Sarajevo), TASK (Zg), Plan za bijeg (Zg), Filmske večeri u Močvari (Zg), Projekcije u prostoru: Što, kako i zašto? (Zg), Nezzlezz, ALU/MET (London, Zg), itd. Završio je diplomski studij Novih medija pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Izvedbeni teren za afektivne klonove: Iz tužnog u ono koje se kreće autora Marka Gutića Mižimakova i suradnika realizirana je u sklopu programa qIZLOŽBE koji provodi kolektiv queerANarchive. Kustos programa je Tonči Kranjčević Batalić. Izložba je realizirana uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita, te u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom. Produkcijsku podrušku pružili su Kino klub Split i Uzgon. Rad kolektiva queerANarchive podržava Zaklada Kultura nova.



Primjedbe

Popularni postovi