Influencerica Ulla u Multimedijalnom kulturnom centru

Povodom Međunarodnog dana žena, u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra otvara se izložba Influencerica Ulla. U tradiciji campa, koji Susan Sontag definira kroz pojmove artificijelnosti, frivolnosti, naivne pretencioznosti srednje klase, pretjerivanja i šoka, projekt AbFab Agencije donosi pregled reinvencije same Ulle koja opirući se normama komentira svakodnevicu, fenomen društvenih mreža, pa i politiku. Uz fotografije i video zapise nastale kroz prethodnu godinu na eventu će nastupiti i sama Influencerica Ulla, a sve zajendo prati intervju koji je s njom napravila kustosica izložbe Ivana Vukušić.



Influencerica Ulla je produkt agencije AbFab. Agenciju čine Influencerica Ulla i Menadžerica. Agenciji AbFab Ulla je zaštitno lice a ujedno i jedini model s kojim surađuje. Bez Ulle ne bi bilo agencije, a bez agencije vjerojatno ne bi bilo ni Ulle. Ova izložba prezentacija je njihovog dosadašnjeg rada te su prikazane sve realizirane Ulline uloge i to u mediju fotografije i videozapisa, poredane kronološki kako bi se mogao pratiti njihov razvoj u protekloj godini. A na samom otvaranju Ulla će ekskluzivno upriličiti performans. S obzirom na očaravajuću karizmu i specifičnost persone Influencerice Ulle, odlučila sam predgovor ove nadasve originalne izložbe koncipirati u formi intervjua s dotičnom divom. Smatram da ćete tim putem pobliže moći upoznati njenu osebujnu ličnost i steći uvid u koncept rada agencije AbFab. O Ulli ne treba puno pisati, ona dovoljno govori sama za sebe. Ulla je lijepa, hrabra i odlučna. - iz predgovora kustosice Ivane Vukušić


Aktivnost se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. Rad kolektiva podržava Zaklada Kultura nova.

Aktivnost je partnerski program kolektiva queerANarchive, AbFab Agencije, Multimedijalnog kulturnog centra i Platforme Doma mladih.

Aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Primjedbe

Popularni postovi