Slobodna dalmatinska splitska lezba online

Nakon uspješne promocije fanzina Slobodna dalmatinska splitska lezba na Bitcherinu 2. prosinca u Chillton gdje su razgrabljeni svi primjerci, fanzin sada možete pročitat i u elektronskom obliku ovdje
Fanzin imena Slobodna dalmatinska splitska lezba nastao je na četiri radionice održane u sklopu godišnjeg programa queerRADIONICA. Na radionicama u Domu mladih i LGBT Centru priče su pričale i ilustrirale članice Bitcherina, Flomastera i Rišpeta.
Sadrži iskrena svjedočanstva djevojaka o njihovom suočavanju s vlastitim lezbijstvom, s predrasudama, s autohomofobijom, s homofobijom unutar zajednice. Tu su i priče o sretnim i nesretnim ljubavima, o odnosu bliskih im ljudi prema njima, o predrasudama prema njima i neprihvaćanju okoline.  U fanzinu su i kolaži kojima su ilustrirale svoje priče, a sve to na 24 stranice podijeljene u rubrike Traženja, Ljubav, Svijet oko nas, I lipo i ružno i Mali rječnik pojmova.
Aktivnost se financira u okviru suradničke platforme Platforma Doma mladih koju financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog drustva kroz Tematski fond „Demokratizacija i razvoj civilnog drustva 2.0“. Program sufinanciraju Zaklada Kultura nova kroz Program podrške Razvoj suradničkih platformi u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo kulture i Grad Split. 

Primjedbe

Popularni postovi