queerFANZINE u ožujku

Žena da ne nosi muško odelo niti čovek da se oblači u ženske haljine, jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god tako čini. 
5 Moj 22:5


Nakon novogodišnjeg fanzina u kojem smo se bavili stereotipima pravog muškarca u lokalnom kontekstu, tema novog broja u nastajanju je političko i(li) apolitičko suprotstavljanje društvenim normama koje još uvijek striktno propisuju što je muško, a što žensko. Kada se zanemari ta binarna podijeljenost, otvara nam se mogućnost za bezbroj kombinacija, koje kako se čini uvijek predstavljaju izraz ili realizacije vlastitog identiteta ili bijega od stvarnosti ili na koncu – čiste subverzije.

Možda najbolji primjer takvih „kombinacija“ je drag queen (ili drag king) - performerica koja se kroz imitaciju, teatralnost i artificijelnost ruga konvencionalnom, konzervativnom i klasičnom u društvu. Ta svima poznata ali i dalje neprihvatljiva zabavljačica (ali i mnogo više) tek je jedna u nizu drugačijih konstrukcija spola i roda.

Uglavnom, kombinacija je mnogo, dajte mašti na volju, a ako imate želju progovoriti o njima i to tekstom, slikom ili grafikom (može i drugim načinima koji se u konačnici mogu tiskati i ukoričiti) sve kako bi srušili još koju društvenu normu ili promovirali/realizirali vlastiti identitet – pridružite nam se u stvaranju novog fanzina.




Jedna od tema ovog fanzina biti će i ženske gaćice. Tako za one muškarce kojima je oblaćenje ženskog rublja seksualna fantazija imamo i nekoliko pitanja. Odgovori će u formi intervjua biti objavljeni u fanzinu. Pitanja su ovdje.

Radionica se održava svake srijede od 18 do 20 sati u galeriji Praktika (Klub Kocka) u Domu mladih. Sve upite možete slati na mail: queeranarchive@gmail.com

Primjedbe

Popularni postovi