Cruising ekspedicija u Zagrebu

              "It was time of direct gestures, shameless discourse, and open transgression."
                                                                                                              M. Foucault




Negdje duboko u urbanom tkivu grada, skriveni od očiju šire javnosti, nalaze se prostori "direktnih gesti, besramnog diskursa i otvorene transgresije". Te riječi koristio je M. Foucault opisujući vrijeme prije nego je seksualnost izgovorena, uvedena u pravni, znanstveni i medicinski diskurs. Prostori o kojima govorimo su štajge gej populacije gdje paralelno sa sadašnjošću egzistira i to drugo pred-moderno vrijeme. Seksualnost je tu temelj društvenih odnosa, ali i temeljna odrednica prostora. Slijedeći distinkciju koju uvodi M. de Certeau, od običnih mjesta, štajge prostorima čine upravo prakse svakodnevnice koje zajednica korisnika tu obavlja.
Crusing ekspedicija vodi vas na takva mjesta. Zajedničkim istraživanjem, kroz umjetničke i izlagačke forme želimo zabilježiti identitet prostora uvažavajući zakone prostora koje je zajednica korisnika dogovorila.

Cruising ekspediciju provodi kolektiv queerANarchive, a na štajge vas vode Vladimir Tatomir (Kontraakcija) i Tonči Kranjčević Batalić (queerANarchive) a kartografski dio projekta biti će realiziran u suradnji s Antunom Sevšekom.

U suradnji s Dominom Zagreb, Cruising ekspedicija održat će se u Zagrebu od 11. do 13. lipnja 2014. godine. Predbilježbe i informacija ne tonci@qsport.info.


Primjedbe

Popularni postovi