Razglednice iz Dubrovnika - 60kn od Grada


Kao posjetitelj pederluk u Dubrovniku prvenstveno vežem uz gej plaže i obližnje šumarke za kruzanje na Lokrumu i Babinom Kuku. Turistička sezona tako doprinosi raznolikosti i bogatstvu dubrovačkog pederluka. I dok s jedne strane imamo turiste koji je u Grad između ostalog dovela i požuda, lokalni pederi iz požude iščekuju turiste. 



Ravnopravnost uspostavljena obostranom željom za seksom i uživanjem u prirodnim ljepotama Grada gubi se kad razmotrimo dostupnost ovih gej prostora. Dok odlazak na Babin kuk košta 2×12kn (ili 2×15kn ako kartu kupujete u autobusu) odlazak na Lokrum nešto je problematičniji. Put tamo i nazad doći će vas 60kn što je preskupo za gotovo sve Dubrovčane, ali i mnoge posjetitelje koji se nalaze u sličnim ili lošijim prilikama od Dubrovčana, a to u najmanju ruku uključuje sve posjetitelje iz zajedničke nam države. 





Ipak, građanima Dubrovnika prijevoz je subvencioniran te uz pokaz na Lokrum mogu bitno jeftinije. S jedne strane to je u redu jer grad pripada građanima i mora im se osigurati pristup javnim mjestima. S druge strane, različiti kriteriji dostupnosti mjestu stavljaju ljude u različite pozicije. Ja bi se tako na Lokrumu osjećao kao subvencionirani statist koji svojim prisutstvom potvrđuje autentičnost prostora. Ali ja nisam Dubrovčanin pa nemam tu privilegiju da jeftino dođem do Lokruma i saznam što to uistinu znači. Tako tamo nisam ni bio nego sam ga gledao iz gradske luke koja je još uvijek svima otvorena. 






Upravo zbog sveg tog u ovom postu možete vidjeti Lokrum iz daleka, a pristupačniju plažu na Babinom kuku iz puno bliže točke gledišta.






Primjedbe

Popularni postovi