Pobudite traumu u sebi!

Okosnice aktualnog ciklusa qRUŽOK-a su knjige Povratak u Reims i Raskrstimo s Eddyjem, u kojima autori, Didier Eribon i Édouard Louis raspredaju o odrastanju u siromašnim i homofobičnim radničkim sredinama, svak u svoje vrijeme, te o formiranju autora kao gej osoba kroz mehanizam uvrede kojim ih društvo definira. Čitanje knjige neizbježno pobuđuje traume kod čitatelja.


PETER DE POTTER ROUTINE POST 24 09-10


1. Zadatak nam je prepoznati odlomke koji su potaknuli sjećanje na traume koje smo proživjeli u formiranju vlastitog identiteta te napraviti bilješku vlastitog iskustva koji je tekst pobudio. Sjećanje može biti ispričamo u formi crtice, dijaloga, komentara, natuknice ili pak romana (:D).


2. Nakon što smo prepoznali vlastite traume potaknute pročitanim tekstovima, analognim foto aparatima krećemo u istraživanje sjećanja na uvrede s kojima smo se sreli kroz odrastanje i život, i mjesta na kojima su se dogodile.


3. Ovaj ciklus qRUŽOK-a završit ćemo izradom fanzina u kombiniranoj tehnici (digitalna obrada teksta i ručni uvez fanzina). Tekstualne i vizualne materijale koje smo individualno sakupili u potrazi za traumama, objedinit ćemo u fanzin koji će ta iskustva učiniti kolektivnim.



Ovogodišnji ciklus qRUŽOK-a odvija se od siječnja do ožujka u LGBT centru Split svakog utorka u 19 sati. qRUŽOK je dio programa qRADIONICE kojeg kolektiv queerANarchive provodi uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podupire Zaklada Kultura nova.

Primjedbe

Popularni postovi